about us

Το πρόγραμμα ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ξεκίνησε το 2014 από την ιδέα της Φιλίτσας να μπορέσουν τα παιδιά να φανταστούν και να δημιουργήσουν έναν καλύτερο κόσμο! Ο γιος της την ενθάρρυνε και της έδινε ιδέες. Η κόρη της συμμετέχει κάθε φορά στην προετοιμασία… Στην συνέχεια τα προγράμματα χρειάστηκαν “αναβάθμιση” και έτσι, το 2015 προστέθηκε στην ομάδα και η καλή της φίλη Πένυ και μαζί δημιούργησαν το Architecture4kids.long

Η Φιλίτσα γεννήθηκε στην Αθήνα το 1972. Αποφοίτησε το 1994 από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με το πτυχίο του Αρχιτέκτονα Μηχανικού. Κατά την διάρκεια των σπουδών της εκεί έλαβε μέρος σε ερευνητικά προγράμματα με παρουσιάσεις στα συνέδρια: Διεθνές Συνέδριο IAPS 12 στη Χαλκιδική (1992) , με θέμα «Νόημα και Νοητική Αναπαράστασης: Διαδρομή σχολείο-σπίτι» και Ελληνική Σημειωτική Κοινότητα, IV Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη (1992), με θέμα «Νόημα και Νοητική Αναπαράστασης: Η περίπτωση της γειτονιάς». Συνέχισε τις σπουδές της στη Bartlett School of Architecture & Planning στο Λονδίνο αποκτώντας MSc in European Property Development and Planning.

Από το 1997 έως σήμερα εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας στους τομείς της μελέτης και της κατασκευής κτιρίων κατοικίας και επαγγελματικών χώρων. Παράλληλα εργάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 και τα Special Olympics το 2011. Από το 2014 αφιερώνει πολλές ώρες με τα παιδιά δημιουργώντας φανταστικούς κόσμους…

www.fk-architects.gr

about us 1

Η Πένυ είναι εικαστική καλλιτέχνης και video editor.
Γεννήθηκε το 1966. Τελείωσε το Αρσάκειο Πάτρας. Διέκοψε τις σπουδές στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Παβίας στην Ιταλία για να σπουδάσει ζωγραφική στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας. Αποφοίτησε το 1993. Υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Ωνάση από το 1989 ως το 1992.
Με υποτροφία Έρασμος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών παρακολούθησε κύκλο BA Hons Fine Art στο Middlesex Polytechnic του Λονδίνου το 1991.
Έχει κάνει δύο ατομικές εκθέσεις ‘time loss’ Yiayiannos Gallery,  2002 και ‘μνήμη’ π. 37 art gallery, 2006. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Από το 2006 ως το 2013 εργάστηκε σε σχεδιασμό και δημιουργία ντοκιμαντέρ με την Αύρα Γεωργίου. Εργάστηκε επίσης σαν video editor, web researcher και website administrator.
Από τον Οκτώβριο του 2015 με την Μ. Ιγγλέση δημιούργησε το video project non stop motion animation by people in motion, για παιδιά και εφήβους πρόσφυγες.www.penelopekouvara.comopen day penny

Save

Save